Brunnar

som låter dig briljera

Oändliga möjligheter

Melbye har marknadens mest flexibla och breda sortiment av brunnar för framtidens infrastruktur. Våra systemlösningar ger ökad flexibilitet hela vägen från ritbordet till avslutad installation. Tack vare intelligenta modulkonstruktioner i lätthanterligt material skapas förutsättningar för lösningar som hittills varit både kostsamma och komplicerade.

Ultima Connect

Föreställ dig att inte behöva bygga gjutformar, armera eller vänta på härdning. Det är verkligheten för de som arbetar med Ultima Connect. En modulär skalbar brunnslösning som enkelt byggs ihop på plats. Systemet frigör inte bara en stor mängd tid till annat, det kan också bidra till en bättre och säkrare arbetsmiljö, ökad flexibilitet, snabbare förläggning och effektivare projekt.


Lämplig för alla typer av installationsmiljöer

Brunnen tillverkas i GRP (Glass Reinforced Polyester), glasfiberarmerad komposit. Materialet har testats för belastningar upp till F900 vilket gör Ultima Connect till en mycket kraftfull brunn som kan användas i alla typer av miljöer.

Tack vare sin modulkonstruktion öppnar Ultima Connect upp för lösningar som tidigare ansetts vara allt för komplicerade. Något som visar sig redan på planeringsstadiet och ritbordet.


Snabbare, smidigare och säkrare installation

Modulkonstruktionen innebär ett snabbare, smidigare och mindre riskfyllt installationsarbete än  traditionella lösningar. Brunnen levereras flat-packed, i behändiga moduler (max 25 kg beroende på storlek) som säkert och enkelt monteras ihop med gummiklubba i den takt som övriga delar i projektet behöver eller kräver.


Skräddarsydda lösningar för din infrastruktur

Ultima Connect är den ultimata lösningen som täcker alla behov för brunnar. Tillsammans med våra brunnslock, tillbehör, multikanaler och kabelrännor kan du skräddarsy en lösning för din infrastruktur som dina framtida efterträdare kommer att tacka dig för.


C2 och FF

Våra sektionsbrunnar C2 och FF är populära hos Sveriges stadsnät och andra nätägare då de är smidiga att installera och underlättar arbetet med underhåll. Brunnarna är lämpliga för en mängd olika installationsmiljöer, och tillsammans med våra brunnslock är de anpassade för belastningar upp till 60 ton (E600). Till just C2 och FF har vi också tagit fram låsbara innerlock för eftermontage i befintliga brunnar för att ytterligare öka skalskyddet enligt rekommendationer från PTS och Robust Fiber.


Enkel brunninstallation med klicksystem

Brunnarna är enkla att installera tack vare sektionernas stapelhöjd om 150mm. Sektionerna klickas enkelt i varandra till önskat djup (max 2100mm). Brunnarna kan även utrustas med topp- och bottensektion.


Återvunnen HDPE som tål höga belastningar

Båda brunnarna är tillverkade i återvunnen HDPE (High-density polyethylene) som är ett lätt material med hög densitet och förmåga att stå emot långvarigt tryck och belastning. Materialet klarar temperaturväxlingar från -70 till +130°C och har mycket hög resistens mot fukt och kemikalier.


Dragbrunn C2

C2-brunnen har en stark och kraftfull konstruktion som har testats för belastningar upp till E600, vilket innebär att den är lämplig till allt från grönytor till tungt trafikerade vägbanor.


Dragbrunn FF

FF-brunnen är användningsbar till en mängd installationsområden och miljöer. Brunnen har testats för belastningar upp till D400 vilket innebär att den är lämplig till allt från grönytor till trafikerade vägbanor.

Läs mer om våra produkter

Vill du veta mer om våra brunnar och systemlösningar?

Team Infrastruktur på Melbye har tillsammans en bred erfarenhet av olika infrastrukturprojekt och olika lösningar. Vi hjälper dig gärna se nya möjligheter. Fyll i dina kontaktuppgifter nedan, ange gärna om du har någon specifik fråga, så kontaktar vi dig och berättar mer.

Vilka är Team Infrastruktur?

Vill du hålla dig uppdaterad om hur vi arbetar med infrastruktur?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev