QA Multikanaler

som ger dig mer

Installera utan verktyg och maskiner

Multikanalerna i vår QA-serie ersätter de traditionella betonggjutna alternativen och är ett flexibelt flerkanalsystem som tack vare sin rektangulära form ger ca 25% mer kabelkapacitet. Kanalerna levereras i moduler om en meter och som genom sitt unika klicksystem ger en snabb, kostnadseffektiv och enkel installation – utan verktyg eller maskiner.

Stapelbar och platsbesparande

Multikanalerna sätts ihop genom att sammankoppla meterlånga sektioner. Utformningen av kanalerna bidrar även till att det är smidigt att förlägga flera kanaler både på bredden och på höjden och ändå minimera schakten. Du får därmed en mycket platsbesparande lösning som ger ca 25% mer kabelkapacitet än traditionella kabelkanaler.


Tids- och kostnadseffektiv installation som tar hänsyn till miljön

Våra QA Multikanaler är tillverkade i återvunnen HDPE, med mycket hög krossresistens, som har UV-behandlats så att de även klarar av att förläggas ovan jord. Tack vare produktens höga hållfasthet klarar de också ett grundare förläggningsdjup än traditionell kanalisation. Schakten kan snabbt återfyllas med tidigare utgrävt material allteftersom förläggningen framskrider.

Detta minskar mängden massa som måste schaktas, minimerar tiden med öppna schaktytor och bidrar till betydligt nedkortade driftstider med bränslekrävande utrustning. Resultatet är en mer tids- och kostnadseffektiv installation – som även tar hänsyn till miljön


Snabb, precis och enkel installation

QA Multikanaler ger en snabb och effektiv installation utan långa väntetider. Kanalerna levereras i moduler om en meter som med lätthet hanteras för hand. Modulerna fogas samman genom ett unikt klicksystem och installationen blir både enkel och precis. Utan specialverktyg eller maskiner.

Konstruktionen möjliggör också en sömlös integrering med brunnar och kabelskydd – till exempel Ultima Connect och PROtrough. Till systemet finns tillbehör som ytterligare ökar flexibiliteten och möjligheterna med QA Multikanaler

Läs mer om våra produkter

Vill du veta mer om QA Multikanaler och systemlösningar?

Team Infrastruktur på Melbye har tillsammans en bred erfarenhet av olika infrastrukturprojekt och olika lösningar. Vi hjälper dig gärna se nya möjligheter. Fyll i dina kontaktuppgifter nedan, ange gärna om du har någon specifik fråga, så kontaktar vi dig och berättar mer.

Vilka är Team Infrastruktur?

Vill du hålla dig uppdaterad om hur vi arbetar med infrastruktur?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev