Hållbar infrastruktur är en förutsättning för det moderna samhället.

Vi ger dig förutsättningarna till smarta och hållbara lösningar. Både för anläggnings- och fiberprojekt. Vårt mål är att erbjuda våra kunder möjlighet till lösningar som ger ökad flexibilitet och kostnadseffektivitet i alla former av infrastrukturprojekt.


Därför ska du välja QA Multikanaler

Vill du veta mer om hur du arbetar smidigare i trånga utrymmen? Ska det dras kraftkabel i trafikbelagt område? Lösningen behöver inte vara traditionella betongslösningar. Spana in våra multikanaler - tillverkade i 100% återvunnet HDPE.

Läs mer

Ett bra tryck är ett kontrollerat tryck

Vattnet är vår viktigaste naturresurs och något vi verkligen måste värna om. GF Piping och Melbye har etablerat ett samarbete där GF Piping tillhandahåller tryckregleringsventilen NeoFlow och Melbye skräddarsyr brunnen Ultima Connect till att bli en smidig prefabricerad lösning för ett komplett och effektivt tryckregleringssystem.

Läs mer

Melbyes QA Multikanal sparade tid och kostnader

När norska Ask Elektro AS tilldelades uppdraget för elinstallationer i en 25 000 m² industribyggnad i Kongsberg krävdes lösningar som tog hänsyn till en rad behov och kravställningar. 

Läs mer

Systemlösningar - som låter din yrkesskicklighet få ta plats

Våra produkter och systemlösningar för infrastruktur ger dig många fördelar i din vardag.
Här har vi samlat några av de största och viktigaste vinsterna du som entreprenör eller konsult kan göra med lösningar från Melbye.

Läs mer här

Infrastruktur

Vi på Melbye har produkterna och systemlösningarna för dig som arbetar med samhällsbärande infrastruktur och som vill arbeta med smarta lösningar och hållbara material. Våra produkter ger ökad flexibilitet och ersätter tunga och traditionella betonggjutningar och bidrar därmed till både hållbarhetsmål och förbättrad arbetsmiljö.

Fiber och tillbehör

 Vi har varit en stor del i Sveriges fiberutbyggnad och har byggt upp omfattande kunskap inom fiberoptiska lösningar.  Vår samlade kompetens och erfarenhet gör att vi kan hitta väl anpassade lösningar för alla typer av projekt oavsett om det gäller separata produkter eller hela system. 


Melbyes låsbara innerlock skalskyddar nätinfrastrukturen i Malmö.

Malmö Stadsnät satsar stort på att öka säkerheten för samhällsviktig infrastruktur – i enlighet med rekommendationer från både PTS och Robust Fiber. Utöver nätsäkerhet prioriterar de också god arbetsmiljö för sina medarbetare. Tillsammans med Elektroskandia Sverige undersökte de vad marknaden hade att erbjuda som motsvarade båda dessa krav.

Valet föll på våra låsbara innerlock, även lämpliga för eftermontage. Locken erbjuder hög säkerhet och då de väger under 25 kg är de behändiga att både installera och hantera.

Vi på Melbye är mycket stolta över att vara en del i detta projekt och vi tackar för ett gott samarbete med alla inblandade parter.

Vill du också ha säkra lösningar kring din infrastruktur är du mer än välkommen att höra av dig till oss.

Kontakta oss

Smarta systemlösningar

När man arbetar med samhällsbärande infrastruktur är det viktigt att arbeta med smarta lösningar och hållbara material, lösningar som håller över tid. Det vet inte minst alla som arbetar med service och underhåll av befintlig utrustning eller de som arbetar med miljörapporter i nya projekt.

Oavsett om du sitter vid ritbordet för ett helt nytt projekt eller om du har äldre lösningar som av olika anledningar behöver förnyas så har vi på Melbye både produkter och systemlösningar som tar hänsyn till miljö och hållbarhet, livslängd, kostnadseffektivitet över tid och som är lättarbetat vid framtida service och underhåll kring förläggningen.

Senaste nytt från Melbye

Vill du veta mer om våra hållbara lösningar för infrastruktur?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev