Tillbaka

Vid kabeldragning är rätt utrustning alfa-omega för hur arbetet utförs. Hos Melbye hittar du all utrustning du behöver för att underlätta kabeldragningen – oavsett spänningsnivå. Vi hjälper dig att välja rätt lösning för ditt projekt!

Komplett sortiment av maskiner och utrustning

«Kabelutrustningen från Melbye täcker alla behov inom linje-och kabelprojekt. Vi kan anpassa lösningarna individuellt efter dina behov och finns alltid tillgängliga för support under ditt projekt!”

- Produktchef på Energi i Melbye, Robert Cowburn

Melbye levererar:

 • Vinschar med en kapacitet från 3 till 60 ton

 • Trumställ med en kapacitet från 7 till 90 ton

 • Bromsmaskiner i olika utföranden

 • Kombimaskiner (vinsch och broms i samma maskin)

 • En mängd olika tillbehör

Kabelvinschar för alla typer av projekt

Bland det stora utbudet av maskiner och utrustning hittar du kabelvinschar som gör kabeldragningen enklare. Våra kabelvinschar från OMAC har flera smarta, inbyggda funktioner, och levereras med en mängd olika tillbehör. Dessa vinschar har en kapacitet från 3 till 60 ton.

Alla vinschar från OMAC är standardiserade med en 7-tums pekskärm, samt en hårddisk som dokumenterar och lagrar sträckor undervägs i arbetet. Detta gör jobbet enklare för operatören och du får full dokumentation på alla sträckor, berättar produktschef Cowburn.

Ett exempel är vinscharna i UP-serien, som har en maximal dragkraft på 30–50 kN och når en hastighet på upp till 80 m/min.

 
Trumställ från OMAC

Från OMAC hittar du även den populära och användarvänliga F155-serien med trumställ. De har en lyftkapacitet från 7 till 90 ton, och kan levereras komplett med motor.

 • Lyftkapacitet: 7 till 90 ton
 • Bromssystem anpassat efter användning och vikt på trumman
 • Axel med kullager för enkel borttagning av kabel
 • Hydrauliska domkrafter för enkel trumlyftning
 • Hydraulmotor för indragning och förläggning av kabel
 • Kompatibel med OMAC bromsmaskiner

 

Trumställ F155 från OMAC

Bromsmaskiner och kombimaskiner

Melbyes bromsmaskiner omfattar allt från enkla maskiner utan motor, till kompletta maskiner med motordrift. Max bromskapacitet: 25–280 kN.

Om du ska byta ut en befintlig lina, eller använda en gammal lina för att dra ut en ny, kan en kombimaskin – alltså en kombinerad vinsch och broms, ge dig maximal effektivitet i ditt arbete. Våra bromsmaskiner och kombimaskiner från OMAC kan förses med upp till sex hydraulsystem, vilket gör det möjligt att sträcka motsvarande ledningar samtidigt!

Kombimaskin med vinsch och broms

Melbye deltar i EBR Metod- och maskindagar i Eskilstuna!

EBR Metod- och maskindagar 2022 går av stapeln den 17–20 maj i Eskilstuna och Melbye är på plats för att visa upp våra trumställ, vinschar, kabeltillbehör med mera. På EBR Metod- och maskindagar får du både umgås med den senaste tekniken och alla dina kollegor på elnätsföretag från hela landet.

Ses vi där?

Vill du veta mer om våra lösningar?

Har du frågor om våra lösningar? Kontakta en av våra experter, så hjälper vi dig!

Anmäl dig på vårt nyhetsbrev, så får du smarta tips om våra produkter, samt information om produktlanseringar, kampanjer och evenemang!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Kaji Löwhagen

Sales Manager kal@melbye.se +46 76-323 40 80