Tillbaka

När du arbetar med fiberinstallationer är det viktigt att du använder smidiga – men också tidseffektiva och smarta lösningar. Hos Melbye hittar du all utrustningen och tillbehöret du behöver för at uppnå effektiva fiberinstallationer med lång livslängd. Med de tjockväggiga 20/16 mm fiberrören från Melbye får du just det.

Tjockväggiga fiberrör för utomhusförläggningar

 Melbyes fiberrör är särskilt lämpliga för direktförläggning i mark, för mikrokabel och minikabel i accessnät. Rören är tjockväggiga och har ett inre silikonskikt för att minimera friktionen mot kabeln. Detta ger dig en skonsam kabelinstallation, både vid inblåsning och utblåsning av kabeln.

OBS! För att uppnå optimal blåsförmåga bör du använda en kabel med en ytterdiameter på 9,0 – 13, 0 mm.

Egenskaper:

  • Användning: Utomhus kanalisation
  • Förläggning: Direkt i mark
  • Halogenfri 
  • Lång livslängd
  • Med eller utan söktråd i koppar 
  • Transport/lagringstemperatur: - 40°C till + 70°C  
  • Rekommenderad installationstemperatur: - 5°C till + 60°C  

 

Melbyes fiberrör finns i flera olika varianter: Enkelrör, 2–4 rör i bunt, samt med eller utan söktråd.  

Isolerad söktråd i koppar

Melbyes fiberrör finns även med söktråd som ligger väl skyddat under yttermanteln. På så sätt kan du enkelt dokumentera och söka kablar/rör vid ett senare tillfälle. Detta bidrar till att höja kvaliteten på arbetet, och sparar både tid och kostnader för eventuella externa lösningar.

Söktråden är en isolerad 0,8 mm kopparkabel som ger skydd mot korrosion. Kopparkabeln ger också bättre signalöverföringsförmåga, jämfört med varianter i stål.

Fiberrören från Melbye finns även med söktrådar i koppar, för enkel sökning efter kablar och rör.

En utomhus fiberanläggning med lång livslängd

De tjockväggiga fiberrören är designade för att bevara kvaliteten under en längre tid i marken. Rören är gjorda av resistent HDPE (High Density Polythylene), med en yttre mantel av MDPE (Medium Density Polyethylene).

Det inre silikonskiktet i rören ser till att friktionen mellan kabel och rör minimeras, och du får en smidigare kabelblåsning.

Fiberrören från Melbye lämpar sig speciellt för förläggning utomhus i marken.

Allt du behöver till fiberinstallationen

Hos Melbye hittar du allt du behöver av rörtillbehör – för alla typer av fiberinstallationer. I sortimentet finns snabbkopplingar, övergångar, delbara fuktspärrar och ändtätningar som förhindrar smuts och vatteninträngning.

Melbye levererar även varningsnät som skyddar dina fiberinstallationer.

 Rörtillbehör för alla typer av fiberinstallationer finns hos Melbye 

Exempel på felaktig installation. Här används tejp istället för ändtätning. Tejpen vittrar sönder och du får vatteninträngning i rören.

Rörskarvar: 

Vattentäta och gastäta rörskarvar som används för skarvning av mikrorör. Rörskarvar med väska kan läggas direkt i marken, utan behov av annat skydd. Dessa skarvar lämpar sig därför utmärkt för skarvning av tjockväggiga rör.

Rörtätningar: 

Rörtätningar används för att skydda fiberrör mot vatten/smutsintrång. Kopplingen fästs genom att trycka änden av röret in i kopplingen (Push and pull).
 

Ändtätningar och fuktspärrar:

Ändtätningar används för tillfälligt skydd mot smuts, fukt och vatteninträngning, och fuktspärrar hindrar vatten från att komma in i röret. Melbyes ändtätningar är återanvändbara, och kan användas på installerade rör, såväl som på förvarande rör.

Kontakta gärna någon av våra experter om du behöver tips och råd för ditt fiberprojekt!

Önskar du mer information om våra lösningar? I vårt nyhetsbrev får du tips om produktlanseringar, kampanjer och erbjudanden, samt smarta tips om våra produkter.

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Patrick Berggren

Key Account Manager pab@melbye.se +46 76-853 63 78