Tillbaka

När man sätter upp ett nödljussystem är det ofta mycket att ta hänsyn till, och många regler att sätta sig in i. Då är det bra att veta att Melbye kan ta hand om projekteringen! Vi levererar och projekterar nödbelysning i både små och stora projekt, i enlighet med gällande standarder.

Fokus på att göra det enklare för kunden

Förutom att erbjuda nödbelysningsprodukter med fokus på livslängd och användarvänliga funktioner, erbjuder Melbye sig alltid att ta hand om projekteringen. Melbye levererar och projekterar nödbelysning för alla typer av byggnader som behöver nödbelysning, och projekterar även för brandvarnare i lägenhetsprojekt. 

När Melbye projekterar nödbelysning är det med fokus att göra det enklare för kunden att välja de bästa armaturerna för sitt behov, samt att montera produkterna enligt gällande standarder.

Det förklarar Anton Arberg – säljare inom installation i Melbye. Han har god erfarenhet från nödljusprojektering, och beskriver tjänsten som väldigt populär bland kunderna.

Utöver ett priserbjudande levererar vi ett förslag med ritningar, vilka armaturer man bör använda, och placering. Kunden får även ett datablad med kompletterande information om produkterna, berättar Anton

Projektering av nödbelysning – här från ett av Melbyes norska kontor. På bilden: Ulrikke Adolfsen – säljare inom Installation i Melbye Norge.

Projektering av nödbelysning – här från ett av Melbyes norska kontor. På bilden: Ulrikke Adolfsen – säljare inom Installation i Melbye Norge.

 Noggrann planering

Efter att ha gått igenom beskrivning av projektet, planritningar och annan dokumentation från kunden, kan projektet utformas. Men först måste säkerheten vara på plats. Brand- och riskklasser ses över och standarder granskas: 

Innan vi tittar på utformningen av projektet kontrollerar vi alltid vilka standarder samt vilka brand- och riskklasser vi ska följa, förklarar Anton Arberg.

Specificerat förslag till armaturer och placering

Därefter upprättas ett priserbjudande, och ett specificerat förslag med vilka armaturer som ska användas samt antal och placering – allt med hänsyn till läsavstånd, installationsmiljö och föreskrifter. För detaljerad information om varje enskild produkt, får kunden ett eget datablad.

Vill du veta mer om Melbyes nödbelysningsarmaturer, eller behöver du hjälp med projektering i ett projekt? Kontakta någon av våra experter!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

I vårt nyhetsbrev får du smarta tips om våra produkter, samt information om kampanjer, lanseringar och evenemang.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här

 

 

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Daniel Sandqvist

Product Manager ds@melbye.se +46 70-853 47 70