Tillbaka

Som ledande leverantör av mekaniska skarvhylsor och kabelskor i över 20 år är vi på Melbye väl medvetna om marknadens utmaningar och behov. Därför har vi utvecklat VConnect-serien. Den är speciellt anpassad efter våra kunders önskemål på den skandinaviska marknaden. Arbetet med skarvning och montering underlättas, samtidigt som det blir lättare att undvika felmonteringar.

Nya mekaniska skruvförbindningar

Melbyes VConnect-serie består av nya, uppgraderade skruvkabelskor och skruvskarvhylsor för spänningsintervallen 1 kV och 1–36 kV. Produkterna täcker ett bredare tvärsnittsområde med färre komponenter, vilket skapar förutsättningar för ett stort användningsområde, förenklad lagring och ett enklare jobb för montören.

De mekaniska skruvförbindningarna har lanserats som ett alternativ till pressverktyg vid montering av skarvhylsor och kabelskor. De kan användas på både Cu-kablar och Al-kablar, runda och sektorformade ledare.

Det nya sortimentet medför bland annat följande förändringar:

  • Nya bultar med rörstorlek 8, 10, 13, 17, 19, 22 och 24 mm
  • Behöver inte längre 2 olika verktyg
  • Behöver inte knäcka bulten flera gånger
  • Täcker fler tvärsnitt än tidigare

Skarvhylsorna och kabelskorna är anpassade till den skandinaviska marknaden och har testats enligt IEC 61238-1:2018 Klass A.

Skruvkabelskor i VConnect-serien

Enklare kabelskarvning – med bara ett verktyg!

De mekaniska skruvförbindningarna i VConnect-serien gör kabelskarvningen betydligt enklare för montören jämfört med andra skarvsystem. Det blir lättare att undvika felmonteringar och du behöver inte använda pressverktyg för att göra kopplingsjobbet.

Oavsett om du använder Al- eller Cu-kablar behöver du bara förhålla dig till ett verktyg.

Skruvbultar med moment, för säker montering

Skruvskarvhylsorna och kabelskorna har sexkantsbultar med moment, vilket sörjer för enklare montering. Bultarna är utformade för att knäckas med rätt moment och gör det lätt att uppnå korrekt kontakt med ledaren. Allt du behöver göra är att skruva tills bulten knäcks – enkelt och smidigt!

Sexkantsbultar med moment

Nya dimensioner och teknisk information

Skruvskarvhylsorna och skruvkabelskorna i VConnect-serien finns i en mängd olika dimensioner för att täcka ett ännu större område än tidigare. Läs mer om detta genom att klicka på de olika kategorierna här:

Vill du veta mer om våra smarta lösningar inom installation?

I vårt nyhetsbrev får du användbara tips om våra produkter, lanseringar och kampanjer. Vi delar även våra instruktionsvideor med dig.
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Jonas Andersson

Sales Manager ja@melbye.se +46 70-559 21 45