Tillbaka

Som ledande leverantör av mekaniska skarvhylsor och kabelskor i över 20 år är vi på Melbye väl medvetna om marknadens utmaningar och behov. Därför har vi utvecklat VConnect-serien. Den är speciellt anpassad efter våra kunders önskemål på den skandinaviska marknaden. Arbetet med skarvning och montering underlättas, samtidigt som det blir lättare att undvika felmonteringar.

Skarvhylsor och kabelskor - avgörande kompontenter

Skarvhylsor och kabelskor är avgörande komponenter för att säkerställa en stabil och säker elektrisk anslutning mellan kablar och ledare. Skarvhylsor används vanligtvis för att ansluta två eller flera ledningar eller kablar tillsammans. De ger en mekanisk anslutning och isolering av de anslutna ledningarna.

Kabelskor används för att ansluta en enskild ledning eller kabel till en anslutningspunkt, som till exempel en kontakt, en kretsbrytare eller en annan ledning. De säkerställer en stabil elektrisk anslutning och skyddar ledningarna från skador och korrosion.

Dessa mekaniska redskap spelar en central roll i elinstallationer.

Mekaniska skruvförbindningar

Melbyes VConnect-serie består av uppgraderade skruvkabelskor och skruvskarvhylsor för spänningsintervallen 1 kV och 1–36 kV. Produkterna täcker ett bredare tvärsnittsområde med färre komponenter, vilket skapar förutsättningar för ett stort användningsområde, förenklad lagring och ett enklare jobb för montören.

De mekaniska skruvförbindningarna har lanserats som ett alternativ till pressverktyg vid montering av skarvhylsor och kabelskor. De kan användas på både Cu-kablar och Al-kablar, runda och sektorformade ledare.

 

Montörer älskar VConnect-serien - den har blivit ett måste i alla installatörers servicebilar!

Med få olika storlekar når man ett areaspann på hela 1,5-400mm2 på 1kV och upp till 1000mm2 på 1-36kV sortimentet.
- Patrik Ahlberg, affärsområdeschef Energi

 

VConnect sortimentet

  • Bultar med rörstorlek 8, 10, 13, 17, 19, 22 och 24 mm
  • Behöver inte använda 2 olika verktyg
  • Behöver inte knäcka bulten flera gånger
  • Täcker fler tvärsnitt än tidigare
  • Godkända enligt; IEC 61238-1, 2018-klass A.
  • Täcker grova areor och kan användas för att förenkla och effektivisera montage och installationer vid t.ex stationsarbeten, transformatorer & laddstationer.

Skruvkabelskor i VConnect-serien

Enklare kabelskarvning – med bara ett verktyg!

De mekaniska skruvförbindningarna i VConnect-serien gör kabelskarvningen betydligt enklare för montören jämfört med andra skarvsystem. Det blir lättare att undvika felmonteringar och du behöver inte använda pressverktyg för att göra kopplingsjobbet.

Oavsett om du använder Al- eller Cu-kablar behöver du bara förhålla dig till ett verktyg.

Skruvbultar med moment, för säker montering

Skruvskarvhylsorna och kabelskorna har sexkantsbultar med moment, vilket sörjer för enklare montering. Bultarna är utformade för att knäckas med rätt moment och gör det lätt att uppnå korrekt kontakt med ledaren. Allt du behöver göra är att skruva tills bulten knäcks – enkelt och smidigt!

Sexkantsbultar med moment

Dimensioner och teknisk information

Skruvskarvhylsorna och skruvkabelskorna i VConnect-serien finns i en mängd olika dimensioner för att täcka areor upp till 400 mm² på 1kV och upp till 1000mm² på 1-36kV. Läs mer om detta genom att klicka på de olika kategorierna här:

Vill du veta mer om våra smarta lösningar inom installation?

I vårt nyhetsbrev får du användbara tips om våra produkter, lanseringar och kampanjer. Vi delar även våra instruktionsvideor med dig.
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Patrik Ahlberg

Business Unit Manager paa@melbye.se +46 70-149 03 88