Tillbaka

EPSU AY blåsfiber är en nyhet som skiljer sig från vanliga EPSU-kablar, och är anpassad för installation i mikrorör. Med egenskaper som konkurrenskraftig draghållfasthet och särskilt bra blåsförmåga går det både snabbare och enklare att installera med blåsteknik (jetting). Vi förklarar varför!

Utmärker sig bland EPSU-kablar

EPSU AY är en slät fiberkabel som är tunnare än vanligt och lämpar sig för blåsning i mikrorör med en innerdiameter på 3,5–4,4 mm, beroende på antalet fibrer. 

Precis som en vanlig EPSU-kabel skyddas fibrerna av ett yttre mantelhölje i HDPE, men kabeln utmärker sig genom att vara förstärkt med aramidgarn. Detta gör kabeln extra hållbar och tålig. Dessutom har den en draghållfasthet på så mycket som 250 N, jämfört med 5–15 N som är standard för vanliga EPSU-kablar.

EPSU AY går att få med 2 eller 4 fibrer och levereras på panna.

Blåskabeln EPSU AY levereras med 2 eller 4 fibrer

 

Kabeln är mekaniskt testad enligt IEC 60794-1-2, IEC 60794-1-21 och IEC 60794-1-53.

Hög draghållfasthet med aramidgarn

Eftersom EPSU AY är förstärkt med aramidgarn har kabeln egenskaper som hög draghållfasthet, elasticitetsmodul och brottgräns samt hög korrosionsbeständighet.

Dessutom behåller aramidgarnet sina stabilitetsegenskaper vid högre temperaturer, vilket innebär att kabeln behåller sin styrka oavsett temperatur.

Minimal friktion

I kabeln är fibrerna inneslutna i akrylat med en yttermantel av HDPE, vilket ger minimal friktion mellan fiber och rör. Detta säkerställer att fiberblåsningen går snabbare och är enklare, med minskad risk för att skada fiber och kabel under installationen.

Skala EPSU AY

Att skala tunna fiberkablar som blåsfiber EPSU AY kan vara en utmaning. Genom att använda denna multi-kabelskalaren är det lättare att skala kabeln utan att fibern bryts.

Obs! Eftersom kabelns inre plastbeläggning minskar risken för att fibrerna går sönder mot det yttre mantelhöljet är det viktigt att lämna några millimeter mellan manteln och den inre plastbeläggningen vid skalningen.

Multi-kabelskalaren gör det enkelt att skala EPSU AY

Tillbehör:

Hos Melbye hittar du allt du behöver för fiberinstallationen – inklusive ett brett utbud av tillbehör till EPSU AY. Bland urvalet finns mikrorör som är anpassade för installation/blåsning av blåsfiber (EPSU) och mikrokabel inomhus. Fiberrören har ett inre silikonskikt som särskilt har utformats för att minimera friktionen mot fibern och kabeln.

Vill du veta mer om våra fiberlösningar? Då kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev! Där får du smarta tips om våra produkter och användbar information om kampanjer, evenemang, lanseringar och annat som kan vara bra att känna till.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Patrick Berggren

Key Account Manager pab@melbye.se +46 76-853 63 78