Tillbaka

Mars är här och de långa vintermånaderna är officiellt över. Isen smälter, frosten går ur marken och kabelsäsongen står för dörren. Men hur förberedd är du egentligen? Att välja rätt typ av lyftutrustning och ha kunskap om hur man hanterar den på ett säkert sätt är viktigt för att undvika skador på medarbetare, kablar och utrustning. Melbye kan hjälpa dig med detta!

Viktiga regler att komma ihåg vid användning av lyftutrustning

När du använder lyftutrustning för trummor är det viktigt att ta hänsyn till både din egen och andras säkerhet. Dessutom måste du sörja för att utrustningen hanteras på ett sådant sätt att varken kabel eller material skadas. Detta kan spara dyra kostnader och inte minst bidra till att allvarliga personskador undviks.

Här är några punkter du alltid bör kontrollera vid användning av lyftutrustning:

  • Att storlek/vikt inte överstiger trumlyftens kapacitet
  • Att trumlyften är fri från skador och defekter före användning 
  • Att gällande lagar och säkerhetsbestämmelser följs
  • Att trumman är säkrad på rätt sätt 
  • Att du alltid använder lämplig skyddsutrustning
  • Att du håller tillräckligt avstånd när kabeltrumman är i bruk 

Professionell och säker lyftutrustning
 
Lyftutrustning används ofta under lång tid, i miljöer där temperatur, luftfuktighet och användningsområden kan variera. Om du väljer fel utrustning eller hanterar den på fel sätt, kan du riskera stora skador. Dessutom kan följden bli försenade projekt.
 
Lyftutrustning från Melbye är avsedd för professionell och långvarig användning. Utrustningen har testats, godkänts och certifierats enligt europeiska regler och levereras med all nödvändig dokumentation.

Komplett lyftok från JKS

För att trumman och kedjan inte ska gå sönder under lyftet är det viktigt att använda ett lyftok. Bland Melbyes lyftutrustning hittar du bland annat lyftok från JKS. De säkerställer inte bara en trygg trumlyftning utan är också flexibla när det gäller trumstorlek. Dessa lyftok finns i fyra olika storlekar, med en maximal lyftvikt från 1 till 17 ton.

  • För små och stora trummor
  • Maximal lyftvikt: 1–17 ton 
  • Maximal trumdiameter: K38 
  • Levereras med reducerkrokar

Lyftoket från JKS 

Ett lyftok ska inte bara vara lätt att använda, utan bör också vara lämplig för tuffa uppgifter utan att tappa styrkan över tid. Lyftoket från JKS är utformat för att behålla kvaliteten efter lång tids användning. Kedjan i lyftoket hjälper stången att behålla styrkan så att den inte böjer sig.

Du kan också justera kedjans längd med hjälp av de medföljande reducerkrokarna. Det innebär att du också kan lyfta mindre trummor vid behov.

Vill du veta mer om våra lösningar?

I vårt nyhetsbrev ger vi dig bra tips på våra produkter. Du får även användbar information om produktlanseringar, kampanjer och evenemang.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här

Kedja med reducerkrokar 

OBS! För snabbare och säkrare beställning av reservdelar anges ett serienummer på trumlyftens ok. Detta säkerställer att du får rätt delar vid beställning. Du kan även använda serienumret vid tekniska frågor.

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Kaji Löwhagen

Sales Manager kal@melbye.se 076-323 40 80