Tillbaka
Kabeltillbehör utgör en viktig del i alla kabelinstallationer, och då kan leveranssäkerhet bli en avgörande punkt – speciellt i stora projekt. Detta var en av anledningarna till att Solar DK valde Melbye som sin samarbetspartner då det skulle levereras kabeltillbehör till Solcellsparken Heartland i Danmark. Bland produkterna som levererades, fanns våra anslutningar från Cellpack! Här ger vi dig en översikt över våra anslutningar och guidar dig igenom deras egenskaper!

Solcellsparken Heartland ligger i Bur utanför Holstebro i Danmark, och är samma storlek som 300 fotbollsplaner. Parken har en total elproduktion på drygt 200 MW, vilket motsvarar ca. 127. 000 danskars elförbrukning.

I samarbete med Solar DK, har vi på Melbye designat skräddarsydda supply-chain-lösningar för projektet, med fokus på förpackningar, färre produktnummer och dagliga leveranser till byggarbetsplatsen.

Våra Cellpack-anslutningar var en del av de kabeltillbehör som levererades till projektet, tillsammans med 12–36 kV kabelskarvar och avslutningar.

Läs mer om Heartland Solcellspark och vårt samarbete i denna artikel från Solar DK!

630A anslutningar från Cellpack - här i vårt kabelskåp VConnect

Anslutningar från Cellpack – enkel, snabb och säker montering!

Anslutningarna från Cellpack är lämpliga för PEX- och övriga plastisolerade kablar med strippbart eller fastsittande yttre ledande skikt. Anslutningarna täcker en stor area spann på grund av de inkluderad skruvkabelskor. Som tillbehör finns bland annat kopplingspluggar samt isoleringspluggar till de olika interfacen.

De isolerade anslutningarna finns i flera olika varianter för 1 kV till 36 kV:

 • Raka CGS (250A)
 • Vinklade CWS (250A)
 • T-formade CTS (630A och 1250A)
 • För parallellkoppling CTKS (630A)
 • Ventilavledare CTKSA (630A och 1250A)

Anslutning typ 250A, vinklad. E-nummer: 0703269

Anslutningarna är kopplade till dels en överföringsförmåga, men även en standard som säkerställer att anslutningar passar ställverk av samma standard. Cellpack följer EN 50180 och EN 50181 - som gäller för anslutnings interface mot transformatorer och ställverk.

Egenskaper och fördelar med anslutningar från Cellpack:

 • För PEX- och övriga plastisolerade kablar
 • Spänningsområde: från 12kV till 36kV
 • För inom- och utomhusmiljö
 • Lämpliga för både koppar- och aluminiumledare
 • Kapacitiv mätpunkt
 • Enkel, snabb och säker montering
 • Obegränsad hållbarhet vid lagring
 • Testad enligt CENELEC HD 629.1 (DIN VDE 0278, part 629–1)
Anslutningsdon typ CGS och CWS (250A)

Isolerade anslutningsdon CGS och CWS är avsedd för spänningsområde 12–24 kV, med strömnivå 250A. Dessa anslutningar passar för typ A hankontakt, och finns som båda raka och vinklade varianter.

Se översikten over våra CGS/CWS-anslutningar här.

Anslutningsdon typ 250A, rak. E-nummer: 0715878

Anslutningsdon typ CTS – Vinklade (630A/1250A)

Våra anslutningar av typ CTS (T-kontakt) finns för två olika strömnivåer: 630A och 1250A. Dessa anslutningar är lämpliga för spänningsområden 12 kV, 24 kV och 36 kV, och passar för typ C hankontakt.

Våra CTS-anslutningar är lämpliga för en stor area spann på grund av de inkluderad skruvkabelskor.

Se översikten över våra vinklade anslutningar typ CTS här.

Det finns även en mängd tillbehör till CTS-anslutningarna i vårt sortiment.
I detta tillbehörskitt för CTS får du 3 STK. kontaktstift med skruvskalle som går av vid rätt moment, tillbehör för montering, samt instruktion som används för återmontage av produkten i de fall den kopplas loss för till exempel underhåll.

Anslutning typ CTS, vinklad. E-nummer: 0703270

Anslutningsdon typ CTKS - Parallellanslutning 630A

CTKS är en parallell anslutning till standard T-kontaktar (CTS), som reducerar anslutningslängden i ett ställverkssystem avsevärt - jämfört med normal anslutning av 2 x CTS-kontakter.

Vårt anslutningsdon typ CTKS passar med anslutningsdon typ CTS 630A från Cellpack.

Se översikten över våra anslutningar typ CTKS här.

CTKS parallellanslutningsdon. E-nummer: 0715884

Ventilavledare CTKSA

Våra ventilavledare typ CTKSA är lämpliga för användning i el-distributionsnät för skydd av anläggningsdelar - antigen utomhus eller inomhus, för spänningsområde 12-36kV.

CTKSA-avledarna har en kompakt design som möjliggör direkt anslutning med anslutningsdon typ CTS 630A, och kan även användas i kombination med CTKS 24/36kV.

Se översikten över våra ventilavledare typ CTKSA här.

Ventilavledare CTKSA. E-nummer: 0703276

Lämpliga för vårt kabelskåp VCabinet

Våra 630 A-anslutningar från Cellpack passar till VCabinet - ett mellanspännings kabelskåp för skarvning och förgrening ovan jord. Kabelskåpet är lämplig för 630A-installationer med spänningsområde 12kV till 36kV, och kan förgrena 6–12 anslutningar.

Här kan du läsa mer om VCabinet! 

Kabelskåpet VCabinet passar med 630 A-anslutningar från Cellpack.

 

Anmäld dig till vårt nyhetsbrev!

Charlotte All

Product Manager Cable Accessories cal@melbye.se +46 72-241 42 12