Tillbaka

Visste du att fall är en av de vanligaste typerna av arbetsolyckor? Av detta kan vi lära oss att rätt val av personlig skyddsutrustning är oerhört viktigt – särskilt när man har arbetsuppgifter på hög höjd. Med fallskyddsutrustning från marknadsledande Petzl får du allt du behöver för att utföra ditt arbete på ett säkert sätt, enligt alla gällande säkerhetsstandarder!

«På Melbye har vi kunskapen och erfarenheten för att kunna erbjuda marknadens bästa fallskyddsutrustning. Vår utrustning från Petzl täcker alla typer av arbetsuppgifter för dig som arbetar på hög höjd.»

- Robert Cowburn, produktschef på Energi i Melbye

 

 

För att värna säkerheten på bästa möjliga sätt är många arbetsplatser beroende av att använda personlig skyddsutrustning. Med fallskyddsutrustning från Petzl får du produkter som är under ständig utveckling för att säkerställa både säkerhet, komfort och användarvänlighet.

Utrustningen uppfyller alltid marknadens stränga krav på personlig skyddsutrustning.

 

Pannlampa Petzl Duo S – din bästa arbetskollega i den mörka årstiden!

Nu när den mörka årstiden är här for fullt finns det många arbetssituationer som kräver en bra pannlampa. Hos oss hittar du ett brett urval av pannlampor från Petzl, som tillfredsställer alla typer av arbetsuppgifter i mörkret.  

Ett exempel är Duo S från Petzl – en ultrakraftfull och uppladdningsbar pannlampa med hela 1100 lumen. Den har 5 olika ljusinställningar, vilket gör den lämpad för alla typer av arbetssituationer. Duo S har även en ”Face2face”-teknik, så att du kan undvika att dina arbetskollegor blir bländade.

 

Pannlampa Petzl Duo S – E-nummer: 9451978

 

 

Mastselar/Säkerhetsselar i hög kvalitet

Säkerhetsselarna från Petzl är inte bara justerbara och lätta i vikt, utan de är också designade för god komfort under långa arbetsdagar och är lätta att ta av och på. Selarna finns både som kompletta fallskyddsselar och som tvådelade selar. AVAO-selen kan till exempel användas tillsammans med ”TOP” bröstselen förvandlas till en fallskyddssele med utmärkt stöd.

Säkerhetsselarna VOLT och AVAO Sit Fast kommer med ett antal fördelar:

  • Från kompletta kroppssälar till tvådelade selar
  • Justerbar och enkel att använda
  • Godkänd enligt europeiska standarder
  • Designad för god komfort

Säkerhetssele Petzl Volt – E-nummer:1687547

 

 

Stödlinor

I vårt sortiment hittar du räddningslina RESQ Smartline X, som är marknadens minsta och lättaste utrustning för personevakuering. Denna räddningslina tar en maximal personvikt på 140 kg och har en maximal nedstigningslängd på 200 m. Den har även en värmebeständighet på över 480°C.

Vi levererar också stödlinan Grillon, med justerbar positioneringslina och horisontell livlina. Den har en självlåsande anordning som tillåter enkel justering av längden. Våra stödlinor levereras i olika länger.

Se våra stödlinor här!

Räddningslina «RESQ Smartline X», E-nummer: 1687561

 

 

Falldämparlinor

Våra falldämparlinor från Petzl-familjen är utrustade med MGO Open-förankringskrokar som möjliggör byte av stödlina. Med dessa falldämpare får du enkel rörlighet, och en design som bromsar in fallet progressivt.

Våra falldämparlinor finns som Y-formade linor (Absorbica Y) och I-formade linor (Absorbica I).

Se våra falldämparlinor här!

 

Hjälmar och tillbehör

Alla våra Petzl-hjälmar uppfyller kraven i NEK-EN 50365 och NS EN 397. Hjälmarna har ett integrerat visir som är väl skyddat under hjälmskalet. De har storleksjustering samt std. 30mm fäste för hörselkåpor. Till våra hjälmar kan vi leverera en mäng extrautrustning – som skyddsglasögon, visir och hörselskydd. Vi tillhandahåller även praktisk förvaring för våra hjälmar.

Se våra Hjälmar här!

 

Våra Petzl VERTEX® hjälmar finns i flera färger.
På bilden: E-nummer: 1687579

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Kaji Löwhagen

Sales Manager kal@melbye.se +46 76-323 40 80