Tillbaka
Att installera och underhålla din nätinfrastruktur ska inte vara en utmaning – det ska vara en rutin. Vår nya produktserie med fiberoptiska boxar för både skarvning och terminering underlättar de rutinerna. De är enkla, smidiga och tidseffektiva att arbeta med. De är också både säkra och kostnadseffektiva för nätägaren.

Systemen MAB och MDB är speciellt framtagna för Accessnät och Distributionsnät. Vi har lyssnat på marknaden och våra kunders olika behov och systemen baseras därför på flexibilitet och effektivitet. Varje fiberbox kan anpassas för att på bästa sätt passa till varje given situation. Systemen passar väl för både skarvning och terminering och ger nätägare större möjlighet att skydda sina anslutningar på ett mer kostnadseffektivt sätt.

Enkla, smidiga och flexibla fiberboxar

Fiberboxarna till MAB- och MDB-systemen kan användas i olika typer av nät - som PtP, PON, GPON eller 5G - och tack vare tillbehören ökar flexibiliteten markant. Boxarna fungerar såväl inomhus som utomhus, och är både enkla, smidiga och tidseffektiva att arbeta med. Systemen består av ytterhölje med lock, bottenplatta, kassetter och packningar/genomföringar som sätts samman utifrån behov.

MAB – för accessnät

Systemet för accessnät, MAB, kan förses med ett invändigt lock för att skydda skarvsektionen. Boxen levereras med ett integrerat stolpfäste som gör den lämplig som accesspunkt i både GPON och 5G-nätverk. Boxen har kapacitet för upp till 60 skarvar eller 12 avslut med SC/LC-anslutningar, vilket ger möjlighet att ansluta kunder på tre olika sätt.

 

 

                             Fiberbox MAB 60F, inkl. Kassetter, E-nummer 5061012

 

MDB - för distributionsnät

Systemet för distributionsnät, MDB, är designat för att förenkla driftsättning, underlätta underhållsarbete och kontrollera dina kostnader. Det kan konfigureras för ett antal skarv- och anslutningsapplikationer. Boxarnas konstruktion och design ger ett gott skydd mot damm- och vatteninträngning (IP65) och har en hög slagtålighet (IK10), vilket tillsammans ger en hög säkerhet för skarvar och termineringar.

Fiberboxarna kan bestyckas med olika fiberrangering, kassetter och packningar för att på bästa sätt säkerställa en effektiv installation vid varje specifikt tillfälle.

                                                          

                                                           

 

                    Fiberbox MDB-XS 24/32F, E-nummer 5061015 
                   

Ett av marknadens bredaste sortiment inom fiberoptiska nät!

Vi har ett av marknadens bredaste och mest utvecklade sortiment av komponenter för fiberoptiska nät. Hos oss hittar du allt du behöver för att skarva och terminera fiber på ett säkert och effektivt sätt.

  • Skarv/termineringsboxar för utomhus installationer
Se vårt utbud här!
 
  • Skarv/termineringsboxar för inomhus installationer
Se vårt utbud här!

 

Tommy Olsson

Product Manager Infrastructure/ Fiber too@melbye.se +46 070-874 73 31