Tillbaka

Vi hälsar Vivi Nyseter-Østby varmt välkommen som ny koncernchef för Melbye Group! Hon började sin tjänst den 1 mars och har med sig en bakgrund och erfarenhet som kommer att ge en solid grund för att möta utmaningar och skapa möjligheter under de kommande åren. Vi tar emot henne med öppna armar.Vivi Nyseter-Østby (45) är Melbye Group’s nya koncernchef

- Melbyes historia och värderingar är något som resonerar mycket med vem jag är, vad jag står för och vad jag vill representera. Nu ser jag fram emot att ta på mig helhetsansvaret som följer med denna roll, säger Vivi Nyseter-Østby.

Hon har med sig solid erfarenhet ifrån Telecom, IT, digitala medier och konsultverksamhet. Med över 20 års erfarenhet som ledare inom b2b har hon både nordiskt och internationellt ledarskap i ryggsäcken. Hon berättar att hon ser många spännande möjligheter för både Melbye och branschen i framtiden.

- Framöver ser jag fram emot att lära känna engagerade och duktiga medarbetare på Melbye Group och att möta våra kunder, leverantörer och partners. Tillsammans kommer vi att utveckla lösningar och driva utvecklingen framåt. Melbye Group, med sina mer än 115 års erfarenhet, arbetar varje dag hårt för att möjliggöra de smartaste lösningarna till det bästa för alla. Tillsammans med våra engagerade servicemedarbetare, kunder, leverantörer och partners kommer vi att driva på utvecklingen av våra branscher och samhällen i Skandinavien, Storbritannien och övriga Europa. Detta ser jag fram emot!Ida Melbye Larsen (till vänster) är mycket nöjd med att ha Vivi Nyseter-Østby (till höger) med som en del av Melbye-teamet.
 

Vivi kommer till Melbye Group efter flera år på Telenor, där hon på senare år har haft tjänsten som Head of Plan och Program Director. Där ledde hon bland annat 5G Moderniserings- och Rollout-fabriken som sattes upp för att hjälpa Telenor Norge med 5G-utbyggnad och modernisering av kopparnät. Tidigare har hon haft befattningar som finansdirektör på IT-och programvaruföretaget IFS, VD på Edda Digital och del av koncernledningen på Edda Media, ekonomidirektör på ErgoGroup (nu EVRY), samt strategisk rådgivare på Arkwright. Hon är civilekonom från Handelshögskolan BI i Norge.

- Vivi imponerade på oss från första stund i rekryteringsprocessen. Vi upplevde henne som en stark och duktig ledare, engagerad och nyfiken, inkluderande och kunnig, med en mycket relevant bredd i sin bakgrund. När hon dessutom tydligt visar att hon står för samma värderingar som vi värdesätter, var beslutet enkelt. Vi är tacksamma för att ha Vivi ombord, och ser fram emot att utveckla företaget tillsammans med henne, säger styrelseordförande i Melbye Group, Ida Melbye-Larsen.

Positionera oss för framtiden

Hon har ett brinnande engagemang för teknologisk utveckling och att kommersialisera den. Nu har hon som mål att fortsätta tillväxtresan, gripa möjligheterna som framtiden erbjuder och driva företaget framåt på ett fortsatt lönsamt sätt.

- Först och främst måste vi fortsätta att vidareutveckla allt vi redan gör bra inom våra kärnområden. Samtidigt är det viktigt att framhäva samarbetet och potentialen tillsammans med kunder, leverantörer och framtida partners, så att vi kan positionera oss på nya områden och förbli en viktig aktör på marknaden. Det händer så mycket på teknologifronten, och den gröna omställningen accelererar. Vårt uppdrag framöver blir att vara där det händer och aktivt bidra till denna utveckling.

”Det är ju tillsammans vi vinner!”

Men trots att hon redan har en lång karriär bakom sig är det från uppväxten hon har hämtat de värderingar som är mest centrala för henne. Som yngst i en syskonskara på fyra växte hon upp i en industri-familj med egen verksamhet. Under ungdomsåren hittades hon på handbollsplanen där hon stärkte förmågan att sätta, aktivera och nå mål tillsammans med andra. Hon berättar att hon redan tidigt i livet lärde sig värdet av laganda, hårt arbete och att aldrig ta något för givet. Detta är värderingar som har följt henne genom hela livet och som hon tar med sig in i rollen som koncernchef.

- Jag tror genuint på att utveckla bra team genom god laganda är helt centralt för att lyckas. Det är ju tillsammans vi vinner!