Tillbaka
Äntligen kan vi dela den stora nyheten! Med stor stolthet kan vi meddela att vi har inlett ett samarbete med Frogblue – en av de ledande tillverkarna inom intelligent och energieffektiv byggnadsteknologi! Detta öppnar upp för ett helt nytt produktområde, där vi kan erbjuda innovativa och energieffektiva lösningar för intelligenta byggnader.

Smart hemteknologi och intelligenta byggnadslösningar blir alltmer populära och det finns lite som tyder på att efterfrågan kommer att minska inom snar framtid. Det är inte längre tillräckligt att ha en smart hemlösning som ger bättre komfort – den bör också vara hållbar och energieffektiv.

Frogblue är en av de ledande tillverkarna inom intelligent byggnadsteknologi och företaget satsar hårt på detta område. Daniel Sandquist, produktchef för installation på Melbye, anser att samarbetet med Frogblue låter oss erbjuda en mycket intressant helhetslösning för både installatörer och deras kunder:

- Vi är väldigt stolta över att äntligen kunna erbjuda en sådan helhetslösning till våra kunder. Frogblue ger dig en toppmodern och flexibel systemlösning, som fungerar lika optimalt för små stugor som för större kontorsbyggnader. Det är upp till kunden hur stort eller litet systemet ska vara, så det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser.


Produktchef för Installation på Melbye, Daniel Sandquist

 

Frogblues trådlösa system ger dig högintelligenta funktioner och en mängd anpassningsmöjligheter. Oavsett om du bara vill styra värmen innan du åker till sommarstugan eller om du vill ha full kontroll över hela kontorslokalen - har du en lösning som kan anpassas precis efter dina behov.

På så sätt blir det enklare än någonsin att kontrollera byggnadens energi- och resursförbrukning. Och installationen? Det går lekande lätt, utan behov av kablar.

Försäljningschef Jonas Andersson anser att efterfrågan på denna typ av lösning är stor på dagens marknad:

- I dessa tider när nybyggnation minskar ökar behovet av renovering och uppgradering av befintliga byggnader. Frogblue är ett smart och effektivt system för dessa typer av uppgifter, som dessutom är enkla att installera och konfigurera. Detta gör dem till ett bra val både för användaren och för installatören, förklarar han.


Försäljningschef för Installation på Melbye, Jonas Andersson

Kontrollera hela byggnaden - var du än befinner dig

Frogblue-lösningarna, som tillverkas i Tyskland, uppfyller alla gällande standarder för kvalitet och säkerhet - inklusive den senaste SmartHome Matter-standarden.

Systemet består av intelligenta styrenheter - kallade "frogs" - som installeras direkt i väggboxar bakom ljusbrytare, lampkontakter, fördelningsboxar eller liknande. Dessa grodor låter dig styra allt från belysning, uppvärmning, solskydd och ventilation, till fönster/dörrar och övervakning - var du än befinner dig.

En enda app är allt du behöver för att styra hela byggnaden, antingen lokalt via Bluetooth eller globalt med en smartphone.

Frogblue använder sitt eget Bluetooth mesh-nätverk vilket garanterar säker och sömlös kommunikation mellan enheterna. Detta ger dig bättre räckvidd och en betydligt mer stabil nätverksanslutning, enligt Sandquist.

Samtidigt är systemet säkrat med 128-bitars kryptering som hindrar obehörig åtkomst, och varje meddelande som skickas via nätverket är tidsstämplat.

Smidigare och mer ekonomisk strömförbrukning

Utöver att ge dig ökad bekvämlighet kan Frogblue också bidra till att minska dina elkostnader med smarta funktioner som värmestyrningssystem och tidsstyrda program som optimerar energiförbrukningen rum för rum.

”Frogsen” själva förbrukar endast ca 0,2 W per timme!

Förutom att göra din elräkning lite trevligare att öppna kan även Frogblue hjälpa dig att minska avfall och resursförbrukning. Exempel på detta är optimering av bevattningssystem i trädgården eller övervakning för att minimera matsvinn.

Enkel installation - för både nybyggnation och renoveringsprojekt

Det trådlösa systemet är enkelt att installera. Endast strömbrytare och lamppositioner behöver definieras i början av projektet. Strömbrytarfunktioner, växling mellan kretsar och centrala kommandon kan enkelt konfigureras senare via appen.

Lösningarna passar både för renovering och nybyggnation, och systemet kan utökas när som helst - från en till hundratals grodor.

Slutkund och installatör kan gemensamt bestämma funktion utan större ingrepp i fastigheten, och kan därmed hålla nere kostnaderna. Vid nyproduktion har installatören fördelen att först installera puckarna och sedan överföra en färdig konfigurering i efterhand.

För att ge dig detaljerad insikt i hur systemet fungerar erbjuder vi också utbildning i hur du konfigurerar och hanterar systemet.

Teknisk support under hela projektet

Din framgång är vår framgång! Vårt tekniska team är engagerat i varje steg av projektet, från planering till implementering, för att säkerställa att du har det stöd du behöver under hela processen. Vi finns tillgängliga för att svara på frågor och vägleda dig till att hitta den optimala lösningen för dina behov.

Utöver utbildning erbjuder vi också projekteringsstöd genom vår egen avdelning som har bred erfarenhet och kompetens på området. 


Anton Arberg på Jönköpingskontoret hjälper dig med projekteringen tillsammans med sitt team


I Jönköping sitter våra projektörer Anton Arberg och John Esping och i Oslo sitter Ulrikke Adolfsen. De är med kunderna hela vägen från projektering till driftsättning. Efterfrågan är stor ifrån våra kunder och detta är en avdelning som vi verkligen satsar på. Teamet har bred produktkännedom och erfarenhet av projektering.

Vänta inte med din förfrågan, utan testa oss direkt!

Skicka ditt projekt till Info@melbye.se och märk förfrågan med Frogblue.

 

Är du nyfiken på Frogblue, eller har du frågor? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Melbye!

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Jonas Andersson

Sales Manager ja@melbye.se +46 70-559 21 45