Tillbaka

Hos oss hittar du ett stort urval av ändhylsor som kan användas i en bred skala av applikationer. Oavsett om du behöver en enkel anslutning eller en mer avancerad lösning, kan du vara säker på att vi har vad du behöver! Vi ger dig en tydlig översikt över våra olika ändhylsor - som finns tillgängliga hos din lokala elgrossist. Utforska vårt sortiment och se till att installationen blir både tillförlitlig och smidig.

 

Ändhylsor monteras på kabeländar och dess primära funktion är att samla ihop kardelerna i en flertrådig/mångtrådig kabel vid terminering. De ger en säker anslutning och bidrar till att förhindra skador på kabeln. Genom att använda ändhylsor kan man också minska risken för kortslutningar och elektriska fel.

Med vårt omfattande utbud av ändhylsor och pressverktyg kan du känna dig trygg på att dina anslutningar alltid är skyddade mot korrosion, kabelsplittring och andra oönskade utmaningar. Vi tillhandahåller ändhylsor för olika applikationer och kabelstorlekar - både isolerade och oisolerade varianter. Våra ändhylsor täcker ledartvärsnitt från 0,5 mm2 till 240 mm2.

Ändhylsor från Melbye - enkla och dubbla (twin)

 

Fördelar med ändhylsor från Melbye:

 

Hög kvalitet:
Våra ändhylsor är tillverkade av förtennat koppar som garanterar långvarigt skydd - även under krävande förhållanden. Alla ändhylsorna uppfyller marknadens krav och standarder för kvalitet.

Enkel och säker montering:
Ändhylsorna är mycket enkla att montera samtidigt som de säkerställer en god och säker anslutning av kablarna.

Omfattar ett stort område:
Våra ändhylsor finns i flera olika storlekar och täcker ledartvärsnitt från 0,5 mm2 till 240 mm2 - vilket öppnar upp för ett brett användningsområde.

Lagerförda:
Våra ändhylsor finns i lager hos oss och är tillgängliga hos din lokala elgrossist.

 

Isolerade ändhylsor för säker anslutning

 

Isolerade ändhylsor i förtennat koppar

 

Isolerade ändhylsor används med fördel vid utsatta eller krävande miljöer, och är utvecklat för att förstärka kablar med flertrådiga ledare vid terminering.

Våra isolerade ändhylsor är gjorda av förtennad elektrolytisk koppar och täcker tvärsnitt från 0,5 mm2 till 35 mm2. I sortimanget finns även twin-ändhylsor med dubbel ingång för att ansluta två kablar.

Se våra isolerade ändhylsor här
 
Se våra twin-ändhylsor här
 

De isolerade ändhylsorna är färgkodade för att indikera vilket ledartvärsnitt de är lämpliga för, vilket gör det enkelt att identifiera rätt storlek för en specifik installation.

Oisolerade ändhylsor

Oisolerad ändhylsa från Melbye
 

Oisolerade ändhylsor används för att samla ihop kardelerna i flertrådiga/mångtrådiga kablar med klämma, kabelsko eller liknande som anslutning. Våra oisolerade ändhylsor finns lagerförda i olika storlekar, för tvärsnitt upp till 240 mm2.

Se våra oisolerade ändhylsor här
 

Rekommenderat pressverktyg för ändhylsor

För att säkerställa en pålitlig och säker installation av dina ändhylsor är det viktigt att alltid använda rätt verktyg och följa korrekta monteringstekniker. På så sätt kan du uppnå bästa resultat och undvika eventuella komplikationer under installationen.

Vi erbjuder ett brett sortiment av presstänger för ändhylsor, med både mekaniska och hydrauliska varianter. Här presenterar vi några av våra handplockade rekommendationer:

 

Presstång Click 'N' Crimp

Click 'N' Crimp universalpresstång är speciellt designad för att klara krävande arbetsförhållanden under lång tid. Med insatser för oisolerade/isolerade kabelskor, skarvhylsor och ändhylsor upp till 10 mm2, ger den elektrikern möjlighet att snabbt anpassa sig olika anslutningsbehov. Insatserna är fästa i en hållare på verktyget, vilket gör det möjligt att byta dem på bara några sekunder.

Fler typer av insatser kan beställas separat.

Flexi-Crimp Pro presstång för ändhylsor

 

Presstång Flexi-Crimp har frammatning som gör det enklare att arbeta på svåråtkomliga ställen, samt inbyggt spärrsystem som säkrar rätt moment. Tången tar ledartvärsnitt från 0,5–16 mm2.

Vid andra tvärsnitt kan vi rekommendera följande presstänger för dina ändhylsor:

 

Vi finns där för dig – under hela projektet!

Vårt team har bred erfarenhet inom elektrobranschen och kan bistå med tips, råd och vägledning under hela ditt projekt. Kontakta oss för en oförpliktande samtal - så tar vi det därifrån!

 

Ane Jørgensen

Innholdsprodusent anj@melbye.no +47 92 53 46 03

Charlotte All

Product Manager Cable Accessories cal@melbye.se +46 72-241 42 12