Tillbaka

Jetting V3 blåsmaskin

När man arbetar i fält är det viktigt att kunna lita på de produkter och den utrustning man har. Det är något som också är viktigt för oss på Melbye och det är alltid ett av våra fokus när vi tar in nya produkter eller utvecklar befintliga. 

Klimat och väderförhållanden i Sverige och Norden ställer såklart höga krav på teknisk utrustning i fält. Därför fastnade vi för Jetting. ”Vi har själva varit verksamma i fält och vi vet vad som gäller i verkligheten”, säger de själva.

Att svenska Jetting prioriterar att utveckla maskiner och utrustning som är användarvänliga och pålitliga, särskilt under våra nordiska förhållanden, är något som även B-P Teknik i Umeå både upptäckt och uppskattar.
 


Oscar från B-P Teknik i Umeå


Behövs ingen stor maskinpark när man har en Jetting

B-P Teknik har under många år utfört fibertekniska uppdrag i och omkring Umeå. Som fibertekniker är det av yttersta vikt att kunna planera och genomföra sina arbetsdagar effektivt, då det ofta är snabba och korta beslutsvägar.

De investerade i Jetting V2 blåsmaskin. En investering de är mycket nöjda med och som på många sätt underlättat deras arbete.
Alldeles nyligen investerade de också i en Jetting V3 för att lika enkelt kunna ta sig an även större installationsarbeten med endast en maskin.
 

”Blåsmaskinerna är så flexibla och lätta att justera beroende på vilken situation man är i, alltså beroende på vilken slang eller kabel man ska blåsa.

Man är alltid förberedd för olika typer av jobb och kan lösa det mesta direkt på plats. Båda maskinerna är så anpassningsbara att vi enkelt justerar inställningar efter behov. Vi är imponerade av att de är så lätta att manövrera. Tidigare har vi haft flera olika maskiner beroende på vilken kabel eller slang man skulle blåsa”, säger Oscar.


Eftersom grundarna av Jetting själva varit verksamma ute i fält har de också stött på de problem och svårigheter som kan förekomma i samband med fiberblåsning. Att underlätta fältarbetet och undvika onödiga stopp har varit deras mission och utgångspunkt när de utvecklat sina produkter. Dessa värden och kvaliteter stämmer väl överens med Melbyes kvalitetskrav och vi är stolta över det nära samarbete och de korta beslutsvägar vi har som exklusiva samarbetspartners.

 


Blåsmaskinen B-P Teknik byggde för att rymma en kompressor för längre blås. 


Melbye har guidat oss helt rätt

Vi (B-P Teknik) har jobbat mycket ihop med Melbye sedan tidigare. De är en pålitlig leverantör som kan sina saker. Jag hade gjort lite egen research innan om vad vi sökte efter, helst en maskin som klarade allt och var enkel att hantera. Melbye tipsade då om om Jetting V2 och vi fick känna på den lite innan. Den var optimal och vi bestämde oss för att köpa den. Nu har vi även kompletterat med en Jetting V3. Vi är supernöjda!
Nu behöver vi inte vara rädda över att vi tar oss an för mycket jobb - Fiberblåsen kommer lösa vilket jobb som helst.
 

”Våra maskiner är värdefulla för oss och det gäller att ta hand om dem ordentligt. Särskilt när det närmar sig minusgrader. Eftersom maskinen drivs med tryckluft är det viktigt att man har koll på luftfuktigheten och är noga med infettning av maskindelarna. Annars är det rent och torrt som gäller”, menar Oscar.

Blåsmaskin och blåsbil för ännu mer fart…

En kul grej är att vi har gjort om en Volkswagen Crafter och byggt till ett luftsystem så att vi kan ha en m17-kompressor med oss (en mindre kompressor för mindre slangar). När det kommer till 25, 32, 40 PEM-slang som sväljer mer luft behöver man en större kompressor som behöver dras med vagn och bil. Då byggde vi bilen och ställde kompressorn där och sedan en el-kompressor med ett luftsystem som driver luftmotorn i V2:an. Detta gör att vi kan blåsa 400-500 meter utan att behöva ha med den största kompressorn.Blir du nyfiken på Jettings blåsutrustning? Kontakta oss så berättar vi mer. Melbye är exklusiv samarbetspartner för den svenska marknaden.  

Ladda gärna ner vår shortguide för mer information om Jetting och produkterna.

Evelina Gillberg

Content Creator evg@melbye.se +46 703 127 120

Tommy Olsson

Product Manager too@melbye.se +46 70-874 73 31