Tillbaka

...men framför allt mer plats och smartare lösningar

I många noder och andra kritiska utrymmen är det idag ont om plats och i ärlighetens namn ökar det risken att det blir onödigt stökigt och svårarbetat ute på site. Med vår nya ODF, Ultra High Density (UHD), får du plats med mycket mer.

ODF:en är designad för att maximera installationsutrymmet och bibehålla både hög kvalitet och hög funktionalitet. Frontpanelen sitter i en glidskena och är utdragbar för enklare access till mellanstycken och kontakter - även från undersidan. Fronthyllan är fäst med fasta metallskruvar (kan ej falla av). Hyllan har märkning i fronten och är stabil och rymlig för att hantera patchkablagen.

 


Specifikationer UHD ODF

Pigtails, speciellt anpassade för vår UHD

Dessa pigtails är hela 2 meter långa för att underlätta vid svetsarbete. Pigtailsen, som inkluderar en monterad svetshylsa, har en Easy strip-funktion som gör skalningen betydligt lättare. Kablarnas färgkodning finns på två av fiberns skikt (900 µm och 250 µm) vilket betyder att färgkodningen bibehålls även på det inre höljet.

De extra långa pigtailsen möjliggör en extra sling som innebär att du enkelt kan lyfta ur hela kassetten för att göra svetsarbetet så enkelt som möjligt, på en tillgänglig plan yta, på samma sätt som vid rakskarvning. Svetsningen kan alltså utföras på utsidan av din UHD ODF.

 

Specifikationer Pigtails


Skarvkassetten som håller ordning och reda i din UHD

Med skarvkassetten Coyote SCL 48 kan du slinga upp fiberöverskott, skydda och fixera svetshylsan. Kassetten är rymlig och har gott om plats. Du lyfter med enkelhet ut kassetterna med tillhörande sling vid de tillfällen det behövs. Varje kassett rymmer 48 fiber (72 fiber vid 250µm). Varje UHD rymmer 3 skarvkassetter per höjdenhet (1HE = 3 st, 2HE = 6 st).

Skarvkassett SCL 72/48
E-nummer 5061137Melbyes designade ”paketlösning”

Vi rekommenderar att ni använder ovanstående utvalda produkter för att få ut mesta möjliga av utrustningen vid installation med Ultra High Density. Paketlösningen är utvecklad i nära samarbete med aktiva fibertekniker och installatörer. Tillsammans med dem och våra samarbetspartners har vi hittat lösningar som underlättar arbetet i fält i samtliga moment. De är specifikt framtagna för att underlätta arbetet och maximera kapaciteten med bibehållen kvalitet och funktionalitet. Melbyes UHD-lösning är mycket flexibel och har fiberkapacitet från 24 till 288 fiber.

Färdigt för installation?

Melbye kan också leverera färdigkonfigurerade UHD ODF:er som är helt klara för installation. ODF UHD levereras då komplett med mellanstycken (transparant dammskydd för att underlätta vid felsökning), rätt antal kassetter och färgkodade pigtails märkta i bundlingar om 12. Detta sparar mycket tid för fibertekniker i fält. Vi erbjuder preterminering för 24-288 fiber i både UPC- och APC-utförande med LC alternativt SC kontakter.
Kontakta oss eller tala med din återförsäljare.

 

Till produkterna

Chris Svensson

Product Coordinator chs@melbye.se +46 70-656 06 91

Tommy Olsson

Product Manager too@melbye.se +46 70-874 73 31