QA Multikanaler

QA Multikanaler är ett flerkanalssystem som används för nedgrävda ledningar, som tvärkanalisation under väg eller järnväg, i tunnlar, broar och viadukter samt för nedgrävda längsgående ledningar.


SNABB MONTERING MED SÄKERT KLICKSYSTEM

QA Multikanaler har ett unikt klicksystem som möjliggör snabb och enkel installation utan verktyg. Anslutningen förhindrar att enheterna glider isär när de väl har installerats.

LÅG VIKT
QA Multikanaler väger mindre än 20 kg och har därmed betydande arbetsmiljöfördelar. Multikanalerna kan utan problem lyftas och installeras av en person i enlighet med föreskrifterna för manuell hantering. Tack vare den låga vikten och användarvänligheten minskar både tidsåtgången och kostnaderna.


Miljövänligare alternativ

Multikanalerna är tillverkade i återvinningsbart material. Våra multikanaler kan även återanvändas vid ominstallation. Detta ger dig en lösning som är mer miljövänlig, samtidigt som du sparar dig för onödigt extraarbete.

Utgrävt material kan återanvändas vid ominstallation, vilket minskar tidsåtgången, kostnaderna vid återförläggning och behovet av tunga markarbeten.

Multikanalerna QA läggs på mindre djup och har högre krossresistens än konventionella metoder. Den höga hållfastheten och systemets robusta egenskaper innebär att ingen betong eller andra specialmaterial behövs.


Unika fördelar som ger en effektiv och flexibel kabelhantering

  • Hållbara och starka enheter med låg vikt
  • Släta innerväggar för en säker kabelhantering
  • Fyrkantig kabelkanal, med 25% mer utrymme jämfört med traditionella kanaler
  • Snabb montering med ett säkert klicksystem
  • Finns i fyra olika storlekar
  • 2° flexibilitet för att anpassas till böjningar
  • Multiblocksystem

Flexibel funktionalitet

2° FLEXIBILITET
QA Multikanaler har 2° flexibilitet i anslutningen. Därmed uppstår en naturlig böjning som kan följa krökningen längs ett spår, en väg eller en tunnel.

Böjmoduler
Böjmodulerna underlättar krökning vid linjär kabeldragning. Tack vare klicksystemet kan böjarna vändas åt antingen höger eller vänster, upp eller ner, för att nödvändig böjningsradie ska skapas.


Multiblock

Multiblock monteras snabbt genom sammankoppling av meterlånga sektioner, som sedan staplas ovanpå varandra. Dessa enkel- eller flerkanalsenheter kan kopplas samman i diket till ett multiblocksystem. Multiblocksystemen kan staplas på varandra till den höjd som krävs för att spara utrymme.


Sömlös integrering med Ultima Connect 

QA Multikanaler har en konstruktion som möjliggör sömlös integrering med alla våra kabelskydd och brunnar, bl.a. Ultima Connect och PROtrough, vilket underlättar kabelhanteringen och ger bättre åtkomst.

ULTIMA CONNECT KABELBRUNN
Ultima Connect är en lätt, innovativ och skalbar kabelbrunn, som består av lätta, hållfasta moduler som byggs ihop på plats. Framtidens kabelbrunn, helt enkelt!

Läs mer om Ultima Connect

Brand- och vattentätning

Med hjälp av vår brandtätning Firoseal kan man med enkla medel göra kabelgenomföringarna brandtäta. Massan appliceras direkt och formas på plats för att passa de olika kabelgenomföringarna. 

Vill du veta mer om våra lösningar? Ta kontakt med en av våra experter.

Håll dig uppdaterad!

Få vårt nyhetsbrev